10 فروردين 1403

خطبه های نماز جمعه 28 خرداد ماه چالوس

 

خطبه های نماز جمعه 28 خرداد ماه چالوس

حجت الاسلام راشدی نوری در خطبه اول ضمن توصیه به تقوی در ادامه بحث هفته قبل با استفاده از فرمایش رسول خدا (ص) در آخرین خطبه ماه شعبان در بیان ویژگی ماه رمضان که با اشاره به دو ویژگی ضیافت الهی و کرامت، با استفاده از لغت و آیات قرآن کریم به تبیین کرامت انسانی در این ماه پرداخت و گفت: کرامت به معنای سخاوت، شرافت و عزت نفس و نفیس بودن است. اگر صفت خدا قرار بگیرد منظور احسان و نعمت آشکار است و اگر صفت انسان قرار بگیرد، به معنی اخلاق ورفتار پسندیده ای است و از او ظاهر می گردد و در قرآن هم کریم گاهی صفت خدا و یا اسماء حسنای الهی است. گاهی صفت رزق و روزی است گاهی صفت فرشته الهی و گاهی صفت قرآن و گاهی هم وصف پیامبر اکرم (ص) قرار می گیرد. در همه این موارد معنی احسان و نیکی، شرافت و سخاوت، عزت و بزرگ منشی است. اما اینکه در آیه شریفه سوره اسراء راجع به انسان فرمود « ولقد کرّمنا بنی آدم » معلوم می شود در خلقت انسان گوهر کرامت بکار رفته است. چه اینکه انسان در آفرینش از دو سرشت خاک و روح آفریده شده است اما اصل وجود انسان مربوط به روح انسان می شود که خداوند به خود نسبت داده است و از آنجائیکه روح انسان به خداوندی که کریم است ارتباط دارند پس انسان هم در اصل خلقت یک سهمی از کرامت دارد اما شرافت و برتری برخی انسان ها بر بعضی دیگر در پرتو ایمان و عمل صالح و تلاش و ایثار است و همه نمی توانند به این درجه برسند و این نوع کرامت هم با اراده و اختیار و با خویشتنداری و مخالفت با هواهای نفسانی و با تمرین و پاکسازی روح و جان به دست می آید که در آیه « انّ اکرمکم عندالله اتقیکم » خداوند آدم های باتقوا را کریم ترین مردم قرار داده است. اما یک کرامت خاص تری هم وجود دارد که خداوند برخی از بندگانش را به آن اختصاص داده است و آن همان ضیافت الهی است. که خداوند بندگان مومن و آماده اش را در معرض وزش نسیم رحمت خود قرار داده است. پیامبر اکرم (ص) در خطبه شعبانیه آن را یادآور می شود و تائید می کند که از این فرصت استفاده کنید و خود را در معرض نسیم رحمت الهی قرار بدهید.

 

حجت الاسلام راشدی نوری در خطبه دوم با بیان مناسبت های هفته به روز پانزدهم رمضان ولادت امام حسن مجتبی (ع) اشاره کرد و گفت: امام حسن مجتبی (ع) شخصیتی بود که از ویژگی های علم و بردباری، زهد، سخاوت احسان و اکرام و ... برخوردار بود تا جائیکه که او را کریم اهل بیت (ع) می نامیدند و در مقام خداترسی و بندگی خدا مخلص است که هر وقت به درب مسجد می رسید سرش را بلند می کرد و می گفت: الهی ضیفک ببابک یا محسن قد اتاک المعصی نهایت خضوع و خشوع خود را نشان می داد.

وی با اشاره به 31 خرداد سالروز شهادت سردار شهید اسلام دکتر چمران و ابعاد و روحیات متضاد او و جایگاه و مقام علمی و سیاسی او در دنیا و ایران پس از پیروزی انقلاب و زندگی و جهاد مستمر و بی نام و نشان او گفت: چقدر تفاوت است میان او که خود را از عرصه درگیری های سیاسی و جنجال های سیاسی رها کرد یا اینکه نماینده مجلس شورای اسلامی و نماینده امام (ره) در وزارت دفاع است و در مناطق جنگی و دفاع مقدس میرود و شهید می شود یا بنی صدری که در بالاترین مقام رسمی کشور یعنی ریاست جمهوری قرار دارد اما بخاطر جاه طلبی، هوای نفس و خودخواهی در همان روز شهادت شهید چمران، مجلی شورای اسلامی رای به عدم کفایت سیاسی او می دهند و از ریاست جمهوری عزل می شود. شهید چمران جاودانه می شود و الگویی برای همه مسئولان و خدمتگزاران و بنی صدر عبرتی می شود برای همه کسانی که از مقام و منسب و موقعیت خود سوء استفاده می کنند و از مسیر انقلاب و همراهی با مردم جدا می شوند و ذلت و دربدری و بدنامی همیشگی برای خود می خرند.

خطیب جمعه چالوس با اشاره به بیانات رهبری بزرگ انقلاب اسلامی در دیدار افطاری با مسئولان و کارگزاران نظام گفت: رهبری معظم در این دیدار به نکات مهم و مختلفی از جمله به مسئله برجام و پسابرجام و بدعهدی امریکا و زبان درازی نامزدهای ریاست جمهوری امریکا پرداخت و مانند همیشه ضمن دفاع و حمایت از تیم مذاکره کننده و توصیه به موافقان و مخالفان برجام در پرهیز از مبالغه و بزرگنمایی نقاط مثبت و یا سیاه نمایی معایب و نقاط ضعف آن طرف مقبل یعنی امریکا را بدعهد، بدذات و اهل دبّه درآوردن دانست و فرمود: جمهوری اسلامی ابتداءً نقض معاهده برجام نمی کند. اما اگر تهدید کاندیدای ریاست جمهوری امریکا مبنی بر پاره کردن برجام عملی شود، جمهوری اسلامی آن را به آتش خواهد کشید و این حقی است که خدا و قرآن کریم به ما داده است.

ایشان با بیان توانمندی های جمهوری اسلامی، ایمان اسلامی، پیشرفت های اقتصادی، توانمندی دفاعی، جمعیت جوان کشور را از توامندی های اساسی و مهم دانست و وحدت و انسجام ملی را از عوامل مهم اقتدار در کشور دانستند که با وجود اختلاف سلیقه سیاسی باید آن را حفظ کرد. ولی متاسفانه برخی ها چنان اختلاف سلیقه ها را بزرگ می گیرند و در جهت حذف طرف مقابل حرکت می کنند. مثل اینکه هیچ وظیفه و ماموریتی تفسیق و تکفیر و پایمال کردن طرف مقابل ندارند.

در صحنه بین المللی رسوایی امریکا و سازمان ملل در تایید جنایات رژیم کودک کش آل سعود که تحت فشار سعودی ها که در عرض یک هفته سازمان ملل نظرش را تغییر می دهد. دبیرکل سازمان ملل با رشوه و فشار امریکا و صهیونیست ها نام عربستان را از لیست سیاه ناقضان حقوق بشر حذف می کند. همانطوریکه امریکا در جریان حادثه 11 سپتامبر، عربستان سعودی را متهم به دست داشتن در این حادثه کرد و وقتی که خواست گزارشی حقیقت یاب را در این باره منتشر کند، عربستان سعودی تهدید کرد سرمایه های خود را از امریکا خارج می کند که باعث شد آن گزارش را منتشر نکند.

 

انتهای پیام

 

 

e-max.it: your social media marketing partner

 

 

 

 

 

 

محبوب ترین اخبار

اوقات شرعی