10 فروردين 1403

خطبه های نماز جمعه 9 بهمن 94 چالوس

 

 خطبه های نماز جمعه 9 بهمن 94 چالوس

 

حجت الاسلام راشدی نوری در خطبه اول ضمن توصیه به تقوای الهی در ادامه بحث هفته های گذشته راجع به هشدارهای دین و پیشوایان دینی گفت: یکی از صفات زشت و رذیله ای در کلام پیشوایان دینی بعنوان سرچشمه کفر و ریشه همه بدیها شمرده شده است ، صفت حرص است.

حرص صفتی است که انسان را به جمع کردن بیشتر از آنچه نیاز دارد وامیدارد و این نشانه شدت دوستی و وابستگی بدنیاست که باعث بازماندن انسان از پرواز بسوی آسمان فضایل و سعادتمندی می شود. زیرا:

اولاً مال و ثروت به اندازه نیاز نه تنها مذموم و ناپسند نیست بلکه عقلا و شرعا لازم و ضروری است.

ثانیاً تلاش برای بدست آوردن بیش از حد نیاز و ذخیره کردن آن که نشانه وجود روحیه حرص و طمع انسان است و باعث سلب آسایش و آرامش انسان می شود مورد نکوهش اولیای دین است.

ثالثاً براساس فرمایش رسول خدا (ص) که حب و دوستی دنیا ریشه همه خطا و سرآمد همه گناهان است. یکی از شاخصه های آن حرص است و حرص بفرموده صاحب کتاب معراج السعاده یک وادی بی انتهاست که هرچه در آن فرو بروی به عمق آن نمیرسی و هرگز حرص انسان حریص بجایی منتهی نمی شود. هرچه بیشتر مال جمع کند باز هم به فکر بیشتر است و در مثال دنیا را به آب دریا تشبیه کردند که کشتی عمر بر روی آن درحرکت است که اگر آب زیر کشتی قرار بگیرد عامل پیشروی و رسیدن به ساحل نجات می شود و لی اگر آب به درون کشتی وارد شود باعث سقوط کشتی در عمق آب و غرق شدنش میشود.

در کلام نورانی امام باقر (ع) حکایت انسان حریص به دنیا را حکایت کرم ابریشم می داند که هرچه بیشتر برخود می تند بیشتر از بیرون آمدن فاصله می گیرد تا اینکه سرانجام دقمرگ میشود و امیرالمومنین (ع) انسان حریص را فقیر و نیازمند دانسته است هرچند که مالک تمام ثروت های دنیا شود.

انشاء الله در خطبه هفته بعد به برخی فرمایشات معصومین (ع) درباره حرص و انسان حریص و اقسام حرص و مصادیق حرص پسندیده و شایسته می پردازم.

حجت الاسلام راشدی در خطبه دوم بمناسبت 37 امین سالگرد انقلاب اسلامی گفت:  علیرقم توطئه ها، ایجاد انحراف ها، فتنه ها و نقشه های براندازی و تخریب انقلاب، این نظام که یک  گفتمان جدید و سبکی نو در ادامه جامعه در دنیای دوقطبی سالهای پیروزی انقلاب بود اما الحمدالله همچنان این انقلاب و نظام با حفظ ارزش ها و آرمان هایش پابرجاست که برخی عوامل ماندگاری انقلاب اسلامی عبارتند از:

1- انقلاب اسلامی مردم ایران بر مبنای ارزش های دینی و معنوی و اخلاقی بوجود آمده است. شروع این انقلاب از حوزه های علمیه و مساجد بوده است و این ویژگی در هیچ یک از انقلاب ها نبود و همین خصوصیت باعث شد که همه افراد، بمیدان مبارزه وارد شوند.

2- انقلاب اسلامی با اراده و خواست مردم بوجود آمد و ادامه پیدا کرد و شکل حکومت را مشخص کرد و پس از پیروزی و تشکیل نظام جمهوری اسلامی نیز این ویژگی تاکنون حفظ شد در همه صحنه ها و برنامه ها و فراز و نشیب ها و این یک عنصر قوی و نقش آفرین همچنان باقی می ماند.

3- وجود انگیزه دینی و روح دینی و انجام تکلیف دینی در انقلاب اسلامی که هم در ایجاد و شروع آن نقش داشت و هم در استمرار و بقای آن نقش دارد اگر انگیزه و روحیه دینی و احساس تکلیف شرعی نبود شاید تا مدتی بیشتر ادامه نمی یافت و مردم خسته می شدند.

4- رهبری علمای دینی، آنچه که باعث حفظ انقلاب اسلامی از انحراف و تحریف شد رهبری علمای دین و ولایت فقیه بود. در انقلاب مشروطه و سایر انقلاب ها علما در صحنه آمدند و در بوجود آمدن انقلاب نقش اساسی داشتند اما بعد از موفقیت کنار زده شدند و انقلابشان به بیراهه رفت و انقلاب اسلامی ایرای تحت زعامت رهبری دینی و حضور موثر و روحانیت بیدار حفظ شد و دلیل عمده دشمنی با روحانیت و در راس آن با ولایت فقیه همین است که وجود علمای دین و محوریت ولی فقیه باعث حفظ نظام اسلامی از انحراف می شود.

مسئله دیگر انتخاب پیشروست که بسیار مهم و سرنوشت ساز است چه انتخابات خبرگان رهبری و چه مجلس شورای اسلامی. البته انتخابات خبرگان رهبری به دلیل قداست و اهمیت جایگاه رهبری در حفظ ثبات و استقلال و امنیت نظام جمهوری اسلامی و کشور دارای اهمیت فوق العاده است. امروز چه کسی است که نداند این برجام با تدبیر و سیاستگزاری اصولی رهبری معظم بوده است و چه کسی است که نداند هوشمندی و دوراندیشی رهبری عزیز است که توان نظامی و دفاعی کشور را در این حد از قوت و قدرت رسانده است که زیده ترین نیروهای امریکایی و تفنگداران امریکا در خلیج فارس ذلیلانه دستها بر سر تسلیم نیروهای مقتدر سپاه شدند در حالی که ناوهای امریکایی در اطراف مشغول گشت زدن بودند. بنابراین انتخابات نشانه مردمی بودن نظام جمهوری اسلامی و رای بالای مردم و حضور حداکثری آنان در انتخابات خصوصا خبرگان رهبری نشانه حمایت گستردده مردم از نظام و رهبری نظام اسلامی است. رهبر بزرگوار در دیدار با دست اندر کاران انتخابات بر شرکت همگانی و با نشاط مردم تاکید کردند. چون دشمن سعی می کند مردم را از حضور در انتخابات سست و دلسرد کند و بهانه هایی هم می تراشد که مسئولان انتخابات چه دستگاه نظارت کشور و شورای محترم نگهبان را که امین امام و رهبری هستند و فقهای عادل و دلسوز را تخریب کنند در حالیکه شورای نگهبان یک نهاد قانونی و حافظ اجرای صحیح قانون و ضامن حفظ نظام از هرگونه انحراف است. تضعیف و توهین شورای نگهبان و نهاد های قانونی خلاف است.

بحث سفر ریاست محترم جمهوری به دو کشور اروپایی و دستاوردهای این سفر و عقد قراردادها سند اقتصادی که عموما مربوط به صنایع مادر و زیرساخت است نام دارد، فراهم کند. البته باید مراقب بود که مبادا از این فرصت سیاست های اقتصادی ما بسوی مصرف گرایی و واردات بی رویه از این کشورها تغییر جهت بدهد که این برخلاف سیاست های اقتصاد مقاومتی مدنظر مقام معظم رهبری است.

نکته دیگر پیام مقام معظم رهبری به اجلاس سراسری نماز و تاکید بر ترویج نماز و احساس مسئولیت همگانی در ترویج نماز است. ایشان موثرترین راه برای کاهش آسیب های اجتماعی را دانستند و از همه مردم و خصوصا مسئولان خواستند که نسبت به ترویج نماز احساس مسئولیت کنند و تلاش کنند حتی یک نفر از جوانان مسلمان ایرانی نیست که به نماز سهل انگاری نکند. زیرا نماز می تواند سلامت معنوی و روحی جامعه را تامین کند.

نکته قابل توجه در این مسئله این است که مسئولان ما که باید الگو باشند در ترویج و تشویق به نماز چه کردند و چه می کنند؟ ادارات ما چگونه است؟ چقدر مسئولان و مدیران در نماز جماعت و جمعه شرکت می کنند؟ چقدر زمینه اقبال و توجه مردم را به نماز فراهم می کنند؟ ستاد اقامه نماز داریم اما تنها به ارائه آمار و گزارش اکتفا می کنند. یکبار نیست که یک سری به ادرارات، به مساجد، مراکز عمومی بزنند و سرکشی کنند و در جهت رفع نواقص و مشکلات آن برآیند درحالیکه در آیه شریفه : الذین ان مکناهم فی الارض اقامو الصلوۀ» وظیفه اقامه و ترویج نماز بر عهده حکومت و مسئولان حکومتی است. بسیاری از جلسات ادارات در وقت نماز تشکیل می شود و ادامه پیدا می کند. ادارات برق و گاز هم که مرتب به مساجد اخطار می دهند که اگر پول گاز را نپردازید، گاز مسجد قطع می شود....

نکته پایانی صحبتم تشکر از شورای محترم چالوس است که بالاخره پس از چند ماه رایزنی و فراز و نشیب های بسیار با همت و تلاش، تلاش، شهردار را انتخاب کردند. امیدوارم هرچه زودتر پس از تشریفات قانونی، شهردار منتخب هم کارش را شروع کند با توجه به شناختی که از ایشان داریم جوانی مومن و متعهد و با تجربه، امیدواریم با تدبیر و مدیریت مستقل با تعامل و همکاری با شورای محترم شهر و مسئولان شهری و همت و تلاش مضاعف و ذوف و ابتکار بتواند در فرصت باقیمانده عمر شورای شهر، اقدامات ماندگار از خودش بجا بگذارد. کارهایی که شروع شده و نیمه تمام باقی مانده و از معضلات شهر است را به اتمام برساند.

یک نکته را لاز میدانم عرض کنم: اگر مرددم و مسئولان شهر دغدغه دارند و تذکری می دهند این دخالت نیست، این دلسوزی و خیرخواهی است. بنده بعنوان امام جمعه که وظیفه ام خیرخواهی، ارشاد و نصیحت و نظارت است، مردم از من انتظار دارند که در مواقع لزوم حرف بزنم و تذکر بدهم هرچند که در مدت مهلت قانونی حرفی نزدم و منتظر تصمیم گیری شورای محترم بودم که در کمال استقلال بتوانند تصمیم گیری کنند. اما پس از گذشت مهلت مقرر و مانع تراشی و تاخیر در تصمیم گیری و تعطیلی بسیاری از کارها و پروژه های شهرداری و نگرانی مردم با رعایت احترام و اذعان به فشارها و مشکلات شورای محترم تذکراتی دادم که الحمدالله همیشه سعی کردم در دفاع از حقوق شهروندان عزیز، زبانی گویا باشم و هیچ ترس و ابایی از حرف و حدیث و خط و نشان کشیدن نداشته باشم. نه کینه و خصومتی از کسی بدل دارم و نه در بیان مشکلات و واقعیت ها تقاضا و درخواستی داشته و دارم. شاید بعضی ها با طمع حرفی بزنند و نظر بدهند و رایزنی می کنند اما من بعنوان امام جمعه جز در اموریکه به مصلحت شهر و شهروندان و پیشرفت و آبادانی و سربلندی شهر مربوط می شود چه در امور فرهنگی یا شهر سازی و رفع معضلات شهری ..... هیچ خواسته ای نداشته و ندارم.

انتهای پیام

e-max.it: your social media marketing partner

 

 

 

 

 

 

محبوب ترین اخبار

اوقات شرعی